Minua luullaan viisikymppiseksi.

Norjalainen Tor Christensen, 63, pitää aktiivisesta ja tapahtumarikkaasta elämäntyylistä, eikä aio luopua siitä vanhemmitenkaan. Toistaiseksi mies on onnistunut tavoitteessaan.

Jaa artikkeli:

Click here to share through mail. Click here to share through twitter. Click here to share through linkedin. Click here to share through facebook. Click here to share through googleplus.

– Tunnen itseni nuoreksi ja voimakkaaksi ikääni nähden, hymyilee omaa tapahtumatoimistoa pyörittävä, laulamista ja kauko-ohjattavia pienlentokoneita harrastava Christensen.

– Monen kuusikymppisen miehen kroppa on jo selvästi heikentynyt. Siksi käytän ravintolisää siinä toivossa, että se pitää minut energisenä ja auttaa ylläpitämään lihasmassaa. En vielä tässä iässä halua vanhan miehen hauraita käsivarsia ja jalkoja enkä vatsakumpua, hän naurahtaa.

Ikuisesti nuorekas olemus?

Nykyään yhä useampi meistä haluaa pysyä nuorekkaana mahdollisimman pitkään. Toiset kohentavat ulkonäköään visuaalisin keinoin, mutta monelle on vieläkin tärkeämpää pysyä terveenä ja energisenä jaksaakseen tehdä mieleisiään asioita.

– Tämän päivän eläkeläiset harrastavat aktiivisesti lumilautailua ja kiipeilevät korkeimmille vuorille. Haaveilen tekeväni samaa vielä vanhoilla päivilläni, veneily- ja vesihiihtokautta joka vuosi innokkaasti odottava Tor sanoo.

Norjassa kehitetty TestoMax-ravintolisä on suunniteltu edistämään miesten teveyttä ja jaksamista. Valmiste sisältää sarviapila-nimistä rohdosyrttiä, jolla on tutkitusti myönteisiä vaikutuksia lihasmassan kehittymiseen. Lisäksi valmisteessa on muita ainesosia, jotka auttavat ylläpitämään kehon normaalia testosteronitasoa sekä älyllisiä toimintoja. Moni TestoMaxia kokeillut mies onkin todennut saaneensa uutta pontta ja energiaa arkeensa.

Tilaa TestoMax tästä!

Vaativa työ edellyttää toimivaa kehoa

Christensenin työ on vaativaa, ja esimerkiksi suurten norjalaisyritysten tapahtumien parissa mies joutuu paiskimaan hommia pitkää päivää. Sanomattakin on selvää, että kropan on tällöin jaksettava mukana.

– Näin intensiivisessä työssä tarvitaan roppakaupalla energiaa. On jännittävää luoda elämyksiä ihmisille, ja kunhan vain kroppa jaksaa mukana menossa, jatkan tätä vielä seuraavat viitisentoista vuotta, hän sanoo luottavaisena.

Hyvässä kunnossa ikävuosista huolimatta

Ikääntymistä vastaan ei ole poppaskonsteja tai nuoruudenlähdettä. Siitä huolimatta Tor tuntee itsensä onnekkaaksi.

– Kun kerron ihmisille ikäni, he yllättyvät. Minua luullaan poikkeuksetta 50-vuotiaaksi, ja se tuntuu erittäin mukavalta. Tottakai vanhenevessa kropassa tuntuu välillä kipuja siellä täällä, mutta kaiken kaikkiaan koen asioideni olevan hyvin. Kunnossa pysyminen ei ole mahdotonta, ja koen TestoMaxin auttaneen minua siinä. Siksi käytän jatkossakin valmistetta päivittäin.

Ruby BC, Gaskill SE, Slivka D, Harger SG: The addition of fenugreek extract (Trigonella foenum-graecum) to glucose feeding increases muscle glycogen resynthesis after exercise. Amino Acids 2005;28:71-76.

Poole C, Bushey B, Foster C, Campbell B, Willoughby D, Kreider R, Taylor L, Wilborn C: The effects of a commercially available botanical supplement on strength, body composition, power output, and hormonal profiles in resistance-trained males. J Int Soc Sports Nutr 2010;7:34.

Travison TG, Araujo AB, Kupelian V, O’Donnell AB, McKinlay JB: The relative contributions of aging, health, and lifestyle factors to serum testosterone decline in men. J Clin Endocrinol Metab 2007;92:549-555.